ГОРОДКІВСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повідомлення про намір здійснити зміну діючих тарифів на послуги водопостачання та водовідведення

Дата: 25.08.2021 16:49
Кількість переглядів: 2499

Фото без опису

Для абонентів Комунального підприємства  «Городківка-комунсервіс» Городківської сільської ради

На виконання Закону України від 09.11.2017 року  № 2189-VІІІ «Про житлово-комунальні послуги» зі змінами від 17.03.2020 року № 533-IX, постанови  Кабінету Міністрів від 01 червня 2011 року № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги»,  відповідно до Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності затвердженого  наказом Міністерства  регіонального розвитку, будівництва  та житлово-комунального господарства  України від 05 червня 2018 року №130, Комунальне підприємство  «Городківка-комунсервіс» Городківської сільської ради» інформує споживачів про намір здійснити зміну тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Діючі тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення населенню складають:

 водопостачання – 22,00 грн ( з ПДВ) для населення, 

 водовідведення – 11,00 грн ( з ПДВ) для населення.

На сьогоднішній день населенням відшкодовується лише 50% від фактичної собівартості послуг на централізоване водопостачання та водовідведення.

Прогнозований  середньозважений тариф на 2021рік за розрахунками підприємства   (грн./м3)

Необхідність зміни діючих тарифів пов’язана зі зростанням ціни на електроенергію, яка в загальному об’ємі витрат складає 21%, з 2,18103 до 2,94325 (35%), зростанням ціни на покупні комплектуючі вироби, та зростанням мінімальної заробітної плати з 4723,00 грн. на 6000,00 грн.( 27%).

Середній тариф, які виносяться на обговорення:

  • водопостачання -  46,00 грн./м3 ( з ПДВ); 
  • водовідведення – 16,00 грн./м3 (з ПДВ). 
  •  

Зміна тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення дозволить КП «Городківка-комунсервіс» стабілізувати фінансовий стан підприємства.

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб  приймаються впродовж 14 днів з дня публікації цього повідомлення виключно у письмовому та/або електронному вигляді за адресою: 24615, Вінницька обл., с. Городківка, вул. Благовіщенська, буд.51 або на електронну адресу в мережі Інтернет: gorodkivka2017@gmail.com

 

ОБГРУНТУВАННЯ

необхідності перегляду тарифівна послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення

Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про житлово-комунальні послуги» визначено повноваження органів місцевого самоврядування у частині встановлення економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги, у тому числі на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на території Городківської сільської ради надає КП «Городківка-комунсервіс».

З метою забезпечення відшкодування всіх економічно обґрунтованих витрат, пов’язаних з наданням послуг централізованого водопостачання та централізованого водовідведення перегляд тарифів та їх структури здійснюється уповноваженим органом щороку згідно постанови КМУ від 01.06.2011р. №869 (в редакції від 03.04.2019р. № 291)

Протягом року  відбувся ріст мінімальної заробітної плати на 27%:

  • з 01.01.2020 рік - 4723 грн.;
  • до 01.01.2021 рік - 6000 грн.;
  • зросла  ціна на електроенергію з 2,18103 грн. у 2020 році до 2,94325 грн. у 2021році (на 35%) та інші матеріали.

Виходячи з умов, в яких перебуває господарство, а також враховуючи підвищення тарифів на енергоносії, зростання цін на матеріально-технічні ресурси, зміну рівня мінімальної заробітної плати, перегляд тарифів на житлово-комунальні послуги та приведення їх до економічно обґрунтованого рівня, є об’єктивною необхідністю.

Перегляд тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення дозволить КП «Городківка-комунсервіс» стабілізувати фінансовий стан підприємства, підвищити якість надання послуг та рівень організації робіт у сфері централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Тарифи, які виносяться на обговорення

Середньозважений  тариф, який виноситься  на обговорення: 

Водопостачання

Водовідведення  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь