ГОРОДКІВСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОГОЛОШЕННЯ засідання робочої групи з формування завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Городківської територіальної громади

Дата: 01.08.2023 14:01
Кількість переглядів: 402

Фото без описуПРОТОКОЛ №1

засідання робочої групи з формування завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Городківської територіальної громади

 

23 червня 2023 року                                         с. Городківка

 

Присутні 18 членів робочої групи, персональний склад якої затверджено розпорядженням голови Городківської сільської ради від 22.06.2023 № 102-р: Олександр Третьяков, Олександр Плешко, Наталія Журбенко, Тетяна Бабин, Валентина Гижко, Олександр Завялов, Олег Котюжанський, Валентина Кошельник, Олександр Кузьмінський, Руслан Кушнір, Василь Мазурик, Лариса Мельник, Людмила Новаленко, Віталій Онищук, Андрій Перевертаний, Василь Притула, Дмитрій Симоненко, Наталія Химко.

Відсутні три члени робочої групи: Олександр Романенко, Ігор Мартинюк, Володимир Кінзерський.

Запрошені: голова Городківської сільської ради Олена Резнік та головний архітектор проєкту ТОВ «Аналітика», м. Вінниця Леонід Гужва.

Місце проведення: кабінет голови Городківської сільської ради за адресою:     с.  Городківка, вул. Благовіщенська, 51.

 

Відкрила засідання Робочої групи голова Городківської сільської ради Олена Резнік, яка привітала присутніх з початком роботи з реалізації заходів підготовчого етапу з формування завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Городківської територіальної громади та побажала плідної роботи.

 

Керівник робочої групи Третьяков О.М. запропонував наступний порядок денний:

 

  1. Ознайомлення членів Робочої групи з рішенням 15 сесії Городківської сільської ради 8 скликання від 14 січня 2022 року «Про розроблення комплексного плану просторового розвитку території Городківської територіальної громади» та розпорядженням голови Городківської сільської ради від 22 червня 2023 року     № 102-р «Про створення Робочої групи з підготовки завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку територій Городківської територіальної громади».
  2. Ознайомлення членів Робочої групи з вимогами Закону України № 2280 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель», що стосуються розроблення комплексних  просторового розвитку території територіальної громади (далі - Комплексний план).
  3. Ознайомлення з календарним планом реалізації заходів підготовчого етапу розроблення Комплексного плану.
  4. Визначення основних тематичних напрямів роботи Робочої групи та питань для опрацювання і внесення пропозицій для їх розгляду на Стратегічну сесію. Формування персонального складу тематичних підгруп.

 

По першому питанню порядку денного слухали Третякова О.М., який ознайомив членів Робочої групи з рішенням 15 сесії Городківської сільської ради 8 скликання від 14 січня 2022 року «Про розроблення комплексного плану просторового розвитку території Городківської територіальної громади» та розпорядженням голови Городківської сільської ради від 22 червня 2023 року № 102-р «Про створення Робочої групи з підготовки завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку територій Городківської територіальної громади», зокрема, щодо персонального складу Робочої групи та положення про робочу групу.

 

По другому питанню порядку денного слухали Плешко О.В., який інформував членів Робочої групи про внесені Законом України № 2280 зміни до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель, який набрав чинності 24 липня 2021 року, і яким запроваджується новий вид містобудівної документації – Комплексний план просторового розвитку території територіальної громади, який є одночасно містобудівною документацією на місцевому рівні та документацією із землеустрою, що визначає планувальну організацію та функціональне призначення території; основні принципи і напрями формування  єдиної системи громадського обслуговування населення, дорожньої мережі, інженерно- транспортної інфраструктури, інженерної підготовки і благоустрою, цивільного захисту території та населення від небезпечних природних і техногенних процесів, охорони земель та інших компонентів навколишнього природного середовища, формування екомережі, охорони і збереження культурної спадщини та традиційного характеру середовища населених пунктів, а також послідовність реалізації рішень, у тому числі етапність освоєння території, для її збалансованого розвитку.

 

По третьому питанню порядку денного слухали Гужву Л.П., який ознайомив членів Робочої групи з порядком розроблення Комплексного плану в контексті Порядку розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.09.2021 № 926, та   календарним планом реалізації заходів підготовчого етапу розроблення Комплексного плану, який включає зокрема наступні основні організаційні заходи:

  • створення Робочої групи;
  • інформування громадськості про початок внесення пропозицій фізичними та юридичними особами про розроблення Комплексного плану;
  • отримання пропозицій до Комплексного плану від фізичних та юридичних осіб;
  • отримання державних та регіональних інтересів, інтересів суміжних територіальних громад;
  • визначення робочою групою тематичних напрямків громадського обговорення за напрямками;
  • обговорення загальних пріоритетів розвитку територіальної громади;
  • опрацювання пропозицій фізичних та юридичних осіб, щодо розроблення комплексного плану;
  • розміщення на веб сайті сільської ради інформації щодо отриманих пропозицій до комплексного плану від фізичних та юридичних осіб з можливістю їх коментування користувачами веб-сайту;
  • інформування на веб-сайті сільської ради мешканців територіальної громади та визначених заінтересованих сторін у розвитку територіальної громади про дату проведення стратегічної сесії та порядок відбору її учасників;
  • здійснення відбору учасників стратегічної сесії;
  • інформування на веб-сайтах сільської ради мешканців територіальної громади та визначених заінтересованих сторін у розвитку територіальної громади про час та місце проведення стратегічної сесії;
  • проведення стратегічної сесії;
  • узагальнення робочою групою напрацювань стратегічної сесії та коментарів до них у вигляді протоколу стратегічної сесії та розміщення їх на веб-сайті;
  • підготовка проекту завдання на розроблення комплексного плану, публікація завдання на веб-сайті сільської ради;
  • визначення джерел фінансування комплексного плану;
  • проведення тендерних закупівель щодо розроблення, оновлення, внесення змін до містобудівної документації;
  • визначення розробника;
  • публікація на веб-сайті календарного плану виконання робіт з розроблення комплексного плану відповідно до укладеного договору.

 

По четвертому питанню порядку денного слухали Гужву Л.П., який запропонував внести пропозиції щодо тематичних напрямів роботи Робочої групи та питань для опрацювання і внесення пропозицій для їх розгляду на Стратегічну сесію, а також відповідно до тематичних напрямів необхідно сформувати персональний склад тематичних підгруп зі складу Робочої групи.

 

Виступили:

Завялов О.М., який запропонував створити підгрупу щодо фактичного використання земель в межах території територіальної громади, угідь, земель запасу, резерву та загального користування.

Мельник Л.С. наголосила про створення підгрупи, щодо забезпечення населення об’єктами культурно-побутового обслуговування, а саме закладами системи освіти, охорони здоров’я, торгівлі, культури, спорту та дозвілля, адміністративних, комунальних та соціальних послуг.

Мазурик В.П. наголосив на проведення оцінки використання територій  територіальної громади та визначення структури та параметри розвитку економіки.

Кушнір Р.П. зазначив, що важливо забезпечити збереження традиційного середовища.

Химко Н.В. внесла пропозицію, щодо впровадження систем накопичення, сортування, утилізації та вторинного використання побутових, промислових та будівельних відходів.

Симоненко Д.Д. зазначив, що мережа міжселенного транспорту потребує покращення, так як користується суттєвим попитом.

Кошельник В.А. запропонувала створення підгрупи, яка б займалась проблемами   збереження та відновлення навколишнього природного середовища.

Третьяков О.М. додав, що потрібно включити розгляд питань по охороні земель, мінерально-сировинних ресурсів, інженерній підготовці та захист від небезпечних природних процесів.

За результатами обговорення вирішили (одноголосно):

 

Створити п’ять тематичних підгруп Робочої групи з розроблення Комплексного плану за наступними тематичними напрямами та затвердити перелік питань для опрацювання і внесення пропозицій для їх розгляду на Стратегічну сесію:

  • Землеустрій та землекористування (фактичне використання земель в межах території територіальної громади за формами власності в розрізі категорій та видів цільового призначення земель; угідь і земельних ділянок, в тому числі наданих у власність чи користування та не наданих у власність чи користування, з виявленням земельних ділянок, що використовуються без зареєстрованого речового права на них; земель запасу, резерву та загального користування, не сформованих в земельні ділянки; земельних ділянок, право власності на які посвідчено до 2004 року та відомості про які не внесено до Державного земельного кадастру; межі  відповідних обмежень у використанні земель, що визначаються нормативними показниками згідно з вимогами законодавства або встановлені на момент розроблення комплексного плану, іншими документами, режимоутворюючі об’єкти);
  • Обслуговування населення (просторова організація системи освіти, охорони здоров’я, торгівлі, культури, спорту та дозвілля, об’єктів, адміністративних, комунальних та інших соціальних послуг: забезпеченість населення об’єктами культурно-побутового обслуговування відповідно до вимог додатка Е.1 ДБН Б.2.2-12:2019);
  • Забудова територій та господарська діяльність (оцінка існуючого використання території територіальної громади, а також оцінки основних стимулюючих та обмежуючих факторів, які обумовлюють структуру та параметри розвитку економіки і використання території  та складається з тематичних підрозділів: житловий та громадський простір, збереження традиційного середовища (території та зон охорони пам’яток культурної спадщини), промисловість, сільське господарство);
  • Транспортна мобільність та інфраструктура, інженерне забезпечення території (транспортні зв’язки та транспортний попит, існуюча маршрутна мережа міжселенного громадського транспорту, велосипедна інфраструктура, водопостачання та водовідведення, електропостачання, газопостачання, теплопостачання; поводження з відходами (системи накопичення, сортування, утилізації та вторинного використання побутових, промислових, будівельних відходів та відходів сільськогосподарського виробництва);
  • Екологія, ландшафтне планування (оцінка стану довкілля, природних умов та ресурсів, –природно-кліматичні умови, мінерально-сировинні ресурси; оцінка привабливості ландшафтів для туризму та рекреації , проблеми, пов’язані із забезпеченням збереження та відновлення навколишнього природного середовища; зони забруднення та деградація компонентів довкілля, конфлікти природокористування, охорона земель, інженерна підготовка, захист від небезпечних природних процесів та благоустрій території).

 

Виступила Резнік О.І., яка запропонувала персональний склад тематичних підгруп.

За результатами обговорення вирішили (одноголосно) затвердити персональний склад тематичних підгруп (додається до протоколу).

 

Керівник Робочої групи                                                           Олександр Третяков

 

Секретар Робочої групи                                                           Наталія Журбенко

 

Додаток

до протоколу № 1 засідання робочої групи

з розроблення Комплексного плану просторового

розвитку території Городківської територіальної громади                                                                                    

  від «23» червня 2023 року

 

Перелік та склад підгруп робочої групи

з розроблення Комплексного плану просторового розвитку території

Городківської територіальної громади за тематичними напрямками

 

Напрям,

склад підгрупи

Перелік основних питань для опрацювання та внесення пропозицій

Тематична підгрупа 1

 

Землеустрій та землекористування: (фактичне використання земель в межах території територіальної громади за формами власності в розрізі категорій та видів цільового призначення земель; угідь і земельних ділянок, в тому числі наданих у власність чи користування та не наданих у власність чи користування, з виявленням земельних ділянок, що використовуються без зареєстрованого речового права на них; земель запасу, резерву та загального користування, не сформованих в земельні ділянки; земельних ділянок, право власності на які посвідчено до 2004 року та відомості про які не внесено до Державного земельного кадастру; межі  відповідних обмежень у використанні земель, що визначаються нормативними показниками згідно з вимогами законодавства або встановлені на момент розроблення комплексного плану, іншими документами, режимоутворюючі об’єкти)

  1.  

Завялов Олександр Миколайович

 

  1.  

Перевертаний Андрій Олександрович

 

  1.  

Онищук Віталій Олександрович

 

Тематична підгрупа 2

 

Обслуговування населення (просторова організація системи освіти, охорони здоров’я, торгівлі, культури, спорту та дозвілля, об’єктів, адміністративних, комунальних та інших соціальних послуг): забезпеченість населення об’єктами культурно-побутового обслуговування відповідно до вимог додатка Е.1 ДБН Б.2.2-12:2019

  1.  

Гижко Валентина Іванівна

 

  1.  

Притула Василь Іванович

 

  1.  

Новаленко Людмила Михайлівна

 

  1.  

Мельник Лариса Степанівна

 

  1.  

Бабин Тетяна Валеріївна

 

Тематична підгрупа 3

 

Забудова територій та господарська діяльність (оцінка існуючого використання території територіальної громади, а також оцінки основних стимулюючих та обмежуючих факторів, які обумовлюють структуру та параметри розвитку економіки і використання території  та складається з тематичних підрозділів: житловий та громадський простір, збереження традиційного середовища (території та зон охорони пам’яток культурної спадщини), промисловість, сільське господарство)

  1.  

Мазурик Василь Пантелеймонович

 

  1.  

Кушнір Руслан Петрович

 

  1.  

Котюжанський Олег Михайлович

 

  1.  

Кінзерський Володимир Іванович

 

  1.  

Кузьмінський Олександр Вікторович

 

Тематична підгрупа 4

 

Транспортна мобільність та інфраструктура, інженерне забезпечення території (транспортні зв’язки та транспортний попит, існуюча маршрутна мережа міжселенного громадського транспорту, велосипедна інфраструктура, водопостачання та водовідведення, електропостачання, газопостачання, теплопостачання;поводження з відходами (системи накопичення, сортування, утилізації та вторинного використання побутових, промислових, будівельних відходів та відходів сільськогосподарського виробництва)

  1.  

Химко Наталія Вікторівна

 

  1.  

Мартинюк Ігор Вікторович

 

  1.  

Симоненко  Дмитрій Дмитрійович

 

  1.  

Романенко Олександр Володимирович

 

Тематична підгрупа 5

 

Екологія, ландшафтне планування (оцінка стану довкілля, природних умов та ресурсів, –природно-кліматичні умови, мінерально-сировинні ресурси; оцінка привабливості ландшафтів для туризму та рекреації , проблеми, пов’язані із забезпеченням збереження та відновлення навколишнього природного середовища; зони забруднення та деградація компонентів довкілля, конфлікти природокористування, охорона земель, інженерна підготовка, захист від небезпечних природних процесів та благоустрій території)

  1.  

Третьяков Олександр Миколайович

 

  1.  

Плешко Олександр Влерійович

 

  1.  

Журбенко Наталія Михайлівна

 

  1.  

Кошельник Валентина Анатоліївна

 

 

Показники сучасного стану - значення атрибутивних даних у базі геоданих щодо сучасного стану об’єктів містобудівної документації, які отримуються первинно під час розроблення або внесення змін до містобудівної документації на місцевому рівні шляхом опрацювання вихідних даних, відповідних спостережень, досліджень, обстежень, інформаційної взаємодії з реєстрами, кадастрами, базами даних, а також оновлюються у разі здійснення містобудівного моніторингу.

Для опрацювання вихідних даних необхідно використовувати графічні матеріали (за наявності) в масштабі топогеодезичної зйомки чи/або схемами з відображеними територіями та об’єктами містобудування (див. мапу Городківської територіальної громади за посиланням https://decentralization.gov.ua/newgromada/2008/map або https://gosilrada.gov.ua/feedback/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь