ГОРОДКІВСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У добрий час, Городківська громадо!

Дата: 29.11.2020 15:14
Кількість переглядів: 935

У добрий час, Городківська громадо! Минулої п’ятниці у Городківці першим засіданням першої сесії Городківської сільської ради в абсолютно новому статусі відкрито нову сторінку в новітній історії новоствореної громади. Громади, що охоплюватиме майже половину вже практично колишнього Крижопільського району.Фото без опису

Зібранню передували вибори, де у конкурентній, непростій, жорсткій та інколи, м’яко кажучи, некоректній боротьбі все-таки здобули перемогу голова громади і депутати, які зібралися 20 листопада на сесію у приміщення Городківської сільської ради. Для цього обрали найбільший кабінет, по можливості причепурили та обігріли приміщення.

І голова Городківської територіальної виборчої комісії Іванна Здирко , як і належить за законодавством, відкриває зібрання та після Державного Гімну оголошує результати виборів.

Головою Городківської сільської ради обрано Олену Іванівну Резнік.

Депутатами Городківської сільської ради (їх 22) за більшістю голосів обрано 8 осіб – самовисуванців, 7 осіб – від партії «Європейська Солідарність», 3 – від «Батьківщини», 2- від «Української стратегії Гройсмана», 2- від партії «За майбутнє».

Новообрана голова складає присягу посадової особи органів місцевого самоврядування, при проголошенні якої говорить про своє усвідомлення високої відповідальності та готовність вірно служити громаді, неухильно дотримуватися законів держави.

Від новообраного депутатського корпусу Андрій Капріца підносить очільнику громади розкішний букет темно-вишневих троянд і бажає Олені Іванівні успіхів, наснаги. До його вітань так само з квітами доєднуються й інші - теперішні і вже колишні колеги.

На мить від хвилювання та розчуленості у погляді новообраної голови по-жіночому з'являються вологі іскорки, але вона швидко опановує себе і, беручи слово навзаєм, каже:

-Добре усвідомлюю, якою величезною є моя відповідальність. Хочу запевнити, що робитиму все можливе, аби виправдати сподівання не лише тих, хто голосував за мене, а й розвінчати сумніви скептиків. Знаю, що самій мені пройти цей шлях успішно - не вдасться. Тому з вдячністю відгукнуся до того, хто підставить плече, простягне руку допомоги, дасть слушну пораду.

Так сталося, що нам довелося жити в часи реформування. І депутати Городківської сільської ради представлятимуть не лише жителів Городківки, а й усіх населених пунктів громади. Обіцяю, що не ділитиму жителів громади на своїх і чужих, до чого закликаю і всіх депутатів. Станьмо єдиною громадою заради спільної мети - покращання життя наших людей. Вірю, що нам усе вдасться. Ще раз дякую всім за підтримку. І - до роботи.

Після узгодження складу керівництва лічильної комісії, яку очолила Олена Іванівна Харук, голова сільської ради, відповідно до чинного законодавства, запропонувала свою кандидатуру секретаря сільської ради - Олену Василівну Лимич, жительку Гарячківки, яка до цього працювала лаборантом, за спеціальністю - медична сестра. Голосування, за вимогою закону, було таємним. А його результатом - обрання всіма присутніми на сесії депутатами, за винятком одного голосу "проти", Олени Лимич секретарем Городківської сільської ради. Яка, подякувавши за довіру, побажала всім сили, здоров'я та удачі для того, щоб зробити Городківську громаду комфортною і процвітаючою.

Так само відповідно до законодавчих засад свою пропозицію на посаду заступника сільського голови вносить сільський голова, що і зробила Олена Резнік, запропонувавши Олександра Миколайовича Третьякова. Умотивувала це досвідом і вмінням претендента, його діяльністю на посаді селищного голови Крижополя. А він, у свою чергу, коротко розповів про свій трудовий шлях - учителя за фахом, який у важкі 90-ті вимушений був поїхати на заробітки у США, пропрацював там 12 років, повернувся в Україну, 5 років тому очолив Крижопільську селищну раду, а на цих виборах здобув друге місце. Підтримала пропозицію Олени Іванівни Резнік депутат Лариса Олександрівна Дерев'янчук, яка у виступі акцентувала увагу на відповідальності претендента, креативних підходах до вирішення справ, постійній увазі найменш захищеним категорія населення. "А про Крижопіль ви всі, мабуть, знаєте і бачите, як він змінився за час головування Олександра Миколайовича".

Голосування було відкритим, кандидатуру підтримали всі присутні депутати одностайно. Новообраний заступник теж подякував за довіру і пообіцяв працювати творчо та натхненно, увесь свій досвід та зусилля спрямувати на те, щоб розбудовувати цікаву в історичному плані територію Городківської громади. "Якщо у нас буде консолідована співпраця - усе у нас вийде",- запевнив новообраний заступник.

Надалі, розглянувши 5 питань порядку денного, на пропозицію голови, сесія вирішила працювати на продовженні пленарного засідання за кілька днів, аби за цей час детально вивчити решту питань, що передбачають створення структури органу місцевого самоврядування, затвердження складу старостату та інші з непростого обсягу організаційно-заставничої діяльності.

У роботі сесії взяв участь голова райдержадміністрації Володимир Васильович Скалій, який, на її завершення, взяв слово. Він привітав самоврядний орган з першою сесією та обранням керівництва ради, назвав цей момент історичним, адже Городківська сільська рада розпочинає свою діяльність у новому форматі - з новими повноваженнями, з новим майбутнім. "Кожен з вас є і буде творцем реформ, у час яких нам випало жити. Тому тісна співпраця з державними органами влади, з сусідніми громадами необхідна. Зі свого боку, на скільки буде вистачати моїх повноважень, обіцяю підтримку та розуміння. До громад, за основним принципом децентралізації, переходить велика кількість повноважень. Тому попереду - колосальний обсяг роботи. Але цього не потрібно боятися. Наснаги вам усім, терпіння, і, головне, що потрібно - здоров'я", - сказав під завісу першої частини першої сесії голова РДА.

А далі було перше фото - новообраних представників нової громади на старті абсолютно нової роботи. Нехай гарні результати цієї роботи відчують люди уже найближчим часом у всіх населених пунктах. І від цього розчарування та зневіра одних зміняться на віру й надію. А ейфорія та зачарування інших не стануть розчаруванням та зневірою. Бо громада - це, насамперед, люди.

Отож - у добрий час, Городківська громадо! Успіхів, процвітання, добра та миру.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь