ГОРОДКІВСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проведено перерахунок страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей з 01 березня 2021року із застосуванням коефіцієнта 1,11.

Дата: 22.04.2021 15:37
Кількість переглядів: 1604

Фото без описуЗгідно постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 239 «Про перерахування розміру щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та особам, які мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого» у 2021 році перерахування сум щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та особам, які мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого, проводиться з першого березня із застосуванням коефіцієнта 1,11. Постанова № 239 набула чинності 26.03.2021.

         Постанова Уряду розроблена на виконання статті 37 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” та спрямована на посилення соціального захисту потерпілих на виробництві та членів їхніх сімей.

          Для реалізації постанови у бюджеті Фонду соціального страхування України на 2021 рік передбачено кошти у сумі 789 млн грн.

Слід зазначити, що максимальний розмір щомісячної страхової виплати після проведеного перерахування не повинен перевищувати 10 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на дату проведення перерахування, а саме 22700 грн. При цьому раніше визначений розмір щомісячної страхової виплати зменшенню не підлягає.

З метою виконання частини другої статті 37 Закону  України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-ХІV Крижопільським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Вінницькій області проведено 172 особам  перерахунок сум щомісячних страхових виплат  потерпілим на виробництві та особам, які мають право на щомісячні страхові виплати у разі смерті потерпілого  на коефіцієнт 1,11.

При цьому щомісячна страхова виплата потерпілого в середньому  по відділенню зросла на 260 грн., а щомісячна страхова виплата осіб, які мали право на виплати в разі втрати годувальника – на 147 грн.

Підвищені виплати за березень поточного року потерпілі внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, а також члени їх родин отримали  у квітні. Фінансування таких виплат здійснюються Фондом у наступному місяці за попередній.

За інформацією Крижопільського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь