ГОРОДКІВСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Вінниччині проведено усі необхідні заходи для того, щоб надати можливість абітурієнтам безпечно та якісно скласти ЗНО

Дата: 24.05.2021 15:00
Кількість переглядів: 717

Про навчальний процес в умовах пандемії та про розвиток галузі освіти на Вінниччині розповіла перший заступник Голови ОДА Наталя Заболотна під час телеінтерв’ю в на ТРК «Вінниччина».

Серед питань, які найбільше цікавлять вінничан, - завершення навчального року в закладах загальної середньої освіти.

«На сьогодні, відповідно до чинного законодавства, заклади загальної середньої освіти мають певну академічну автономію, і, відповідно, самостійно мають право приймати рішення щодо закінчення навчального процесу. – зауважила Наталя Заболотна. – Враховуючи карантинні обмеження та у зв’язку зі складною епідситуацією, деякі навчальні заклади приймали рішення про перенесення канікул тощо. А згідно із законодавством, кожен заклад освіти повинен відпрацювати 175 навчальних днів. Наскільки відомо, у переважної більшості освітніх закладів Вінницької області навчальний процес завершиться 4 червня».

Перший заступник Голови ОДА також зазначила, що чинне законодавство регламентує чітку норму, яка передбачає, що загалом навчальний процес має закінчитися не пізніше 1 липня.

Однак, наразі немає інформації про те, що якісь заклади прийняли рішення про продовження навчального процесу, тож, вірогідно, що навчальний процес у закладах середньої освіти області завершиться 4 червня.

Під час інтерв’ю окрема увага була приділена проведенню в області зовнішнього незалежного оцінювання.

За словами Наталі Заболотної, у зв’язку з карантинними обмеженнями та з метою запобігання скупченню людей, в області збільшили кількість пунктів тестування.

«Цього року на Вінниччині працюватиме 72 пункти тестування, які будуть розташовані в різних закладах освіти. Крім цього, Урядом прийнято Постанову, відповідно до якої було виділено майже 800 тис. грн для забезпечення пунктів тестування необхідними дезінфікуючими засобами. Також ці кошти спрямовані і на придбання одноразових халатів і щитків для медпрацівників, які працюватимуть в пунктах зовнішнього незалежного оцінювання. Крім цього, ще в квітні було розпочато добровільне щеплення освітян, які будуть залучені до проведення ЗНО», - зазначила перший заступник Голови ОДА. 

Фото без опису

Наталя Заболотна також підкреслила, що з боку держави, і, зокрема, на Вінниччині проведено всі необхідні заходи для того, щоб надати можливість абітурієнтам безпечно та якісно скласти зовнішнє незалежне оцінювання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь