ГОРОДКІВСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про укладання договору на вивезення сміття !

Дата: 31.05.2021 14:38
Кількість переглядів: 983

Фото без опису

Чистота – чи не найголовніший атрибут затишної й комфортної громади. Одна спільна, велика оселя для всіх і кожного, чистота якої починається із сумлінного ставлення її мешканців до себе та довкілля, зі злагодженої роботи комунальної служби, сільської ради… Адже чистота села – справа спільна для всіх і кожного.

Таким чином виконавчий комітет Городківської сільської ради інформує мешканців громади:

1. Згідно з чинним законодавством України, а саме: відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи»  усі власники  або  наймачі,  користувачі,  у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають  договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення  побутових  відходів та здійснюють оплату таких послуг. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

2. Згідно  ст. 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» , споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.   До категорії споживачів вищевказаний Закон відносить фізичних і юридичних осіб, які отримують  послуги з поводження з відходами

3. Згідно із ст. 34 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» Правила благоустрою території населеного пункту – нормативно-правовий акт, яким установлюється порядок благоустрою та утримання територій об’єктів благоустрою та включає вимоги до санітарного очищення територій та інші вимоги, передбачені цим та іншими законами, в тому числі і вимоги щодо необхідності заключати договори на послуги з вивезення побутових відходів.

У разі відсутності зазначеного договору, тобто порушення вимог щодо поводження з відходами та правил благоустрою території населених пунктів, статтями 82 та 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладання штрафу:

  • на громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.)

  • на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.).

Тобто, відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою території Городківської територіальної громади і тягне за собою адміністративну відповідальність.

Прохання до громадян, юридичних осіб, підприємців заключити договір на вивезення побутових відходів.

Звернутися потрібно в КП «ГОРОДКІВКА-КОМУНСЕРВІС» за адресою село Городківка, вулиця Лесі Українки буд. 52, або до відділу ЦНАП Городківської сільської ради за адресою вул. Благовіщенська буд. 51, для укладання такого договору. При собі обов'язково мати паспорт та ідентифікаційний номер.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь