ГОРОДКІВСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сергій Борзов: До 30-річчя Незалежності України відкрито оновлений Подільський регіональний онкоцентр – знаковий об’єкт «Великого будівництво-2021» у Вінниці!

Дата: 20.08.2021 12:25
Кількість переглядів: 806

Сергій Борзов повідомив, що спільними зусиллями обласної державної адміністрації та народних депутатів України з державного бюджету на оновлення Подільського онкоцентру вдалося залучити 64 млн грн. З них 44 мільйони – субвенція на соціально-економічний розвиток, яку залучили з державного бюджету народні депутати України від «Слуги Народу» – Анатолій Драбовський та Максим Пашковський. З Державного фонду регіонального розвитку 20 млн грн спрямовано на реконструкцію хімітерапевтичного корпусу.


Очільник області наголосив, що 5 років головний лікар онкоцентру Володимир Шамрай вів «переписку» зі всіма міністрами охорони здоров’я України. Десять народних депутатів втручались у процес придбання. Але тоді так і не змогли. Лише торік все зрушилось з місця – це великий крок у розвитку радіологічної служби вінницького онкоцентру.


«Вдячний Анатолію Драбовському та Максиму Пашковському за 44 млн грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, які використали на придбання обладнання для Вінницького регіонального онкологічного центру. Завдяки цим коштам було придбано лінійний прискорювач і комп’ютерний томограф», – наголосив Голова ОДА.


Для потреб онкоцентру придбано медичний лінійний прискорювач ELEKTA SYNERGY PLATFORM з комплексом обладнання: СКТ для планування променевої терапії, дозиметричне обладнання для (щоденної, щоквартальної, річної) перевірки роботи пучка лінійного прискорювача.
«Це велика подія. Вінниця і вінничани давно чекали на це. Це новітнє обладнання, яке рятуватиме життя наших громадян. Це зовсім інша технологія та зовсім інші можливості лікування», – зауважив народний депутат України Анатолій Драбовський.


Своєю чергою, народний депутат України Максим Пашковський зауважив, що відкриття модернізованого відділення онкоцентру – це спільна командна робота народних депутатів партії «Слуга народу» від Вінниччини: «Народні депутати України, об’єднавши зусилля з обласною державною адміністрацією та керівництвом Подільського регіонального центру онкології здійснили те, про що точилися розмови протягом понад десятиріччя. Ми звикли робити, а не говорити. За вісім місяців було реконструйоване відділення, добудовано два поверхи, а також придбано вкрай необхідне для лікування онкохворих обладнання».
За статичними даними щороку в Україні збільшується кількість онкологічних хворих. Відтак, оновлене хіміотерапевтичне відділення та сучасне обладнання вкрай важливе для мешканців не лише Вінниччини, а й сусідніх областей.


«Оновлене хіміотерапевтичне відділення Подільського регіонального онкоцентру цьогоріч є знаковим об’єктом в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Великого будівництва» до 30-річчя Незалежності нашої держави. «Велике будівництво» змінює медичну інфраструктуру на краще. Оновлене відділення, в складі якого ще додаткових сорок ліжок для амбулаторного лікування хворих, до існуючих 360, створює сучасні, комфортні умови для пацієнтів. Це значно пришвидшить темпи їхнього лікування та дозволить зменшити інвалідизацію населення», – наголосила перший заступник голови ОДА Наталя Заболотна.

В хіміотерапевтичному корпусі зроблено:

• ремонт першого поверху будівлі - рентгенологічне відділення
• надбудову четвертого поверху – денний стаціонар з ліжками амбулаторної хіміотерапії
• надбудову мансардного поверху – це теж для хіміотерапевтичного відділення
• зведено нове перекриття та дах,
• встановлено новий ліфт,
• проведено роботи з утеплення стін та благоустрою території.

Проєкт Президента України «Велике будівництво» - працює для людей.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь