ГОРОДКІВСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сергій Борзов: До 30-річчя Незалежності України відкрито оновлений Подільський регіональний онкоцентр – знаковий об’єкт «Великого будівництво-2021» у Вінниці!

Дата: 20.08.2021 12:25
Кількість переглядів: 770

Сергій Борзов повідомив, що спільними зусиллями обласної державної адміністрації та народних депутатів України з державного бюджету на оновлення Подільського онкоцентру вдалося залучити 64 млн грн. З них 44 мільйони – субвенція на соціально-економічний розвиток, яку залучили з державного бюджету народні депутати України від «Слуги Народу» – Анатолій Драбовський та Максим Пашковський. З Державного фонду регіонального розвитку 20 млн грн спрямовано на реконструкцію хімітерапевтичного корпусу.


Очільник області наголосив, що 5 років головний лікар онкоцентру Володимир Шамрай вів «переписку» зі всіма міністрами охорони здоров’я України. Десять народних депутатів втручались у процес придбання. Але тоді так і не змогли. Лише торік все зрушилось з місця – це великий крок у розвитку радіологічної служби вінницького онкоцентру.


«Вдячний Анатолію Драбовському та Максиму Пашковському за 44 млн грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, які використали на придбання обладнання для Вінницького регіонального онкологічного центру. Завдяки цим коштам було придбано лінійний прискорювач і комп’ютерний томограф», – наголосив Голова ОДА.


Для потреб онкоцентру придбано медичний лінійний прискорювач ELEKTA SYNERGY PLATFORM з комплексом обладнання: СКТ для планування променевої терапії, дозиметричне обладнання для (щоденної, щоквартальної, річної) перевірки роботи пучка лінійного прискорювача.
«Це велика подія. Вінниця і вінничани давно чекали на це. Це новітнє обладнання, яке рятуватиме життя наших громадян. Це зовсім інша технологія та зовсім інші можливості лікування», – зауважив народний депутат України Анатолій Драбовський.


Своєю чергою, народний депутат України Максим Пашковський зауважив, що відкриття модернізованого відділення онкоцентру – це спільна командна робота народних депутатів партії «Слуга народу» від Вінниччини: «Народні депутати України, об’єднавши зусилля з обласною державною адміністрацією та керівництвом Подільського регіонального центру онкології здійснили те, про що точилися розмови протягом понад десятиріччя. Ми звикли робити, а не говорити. За вісім місяців було реконструйоване відділення, добудовано два поверхи, а також придбано вкрай необхідне для лікування онкохворих обладнання».
За статичними даними щороку в Україні збільшується кількість онкологічних хворих. Відтак, оновлене хіміотерапевтичне відділення та сучасне обладнання вкрай важливе для мешканців не лише Вінниччини, а й сусідніх областей.


«Оновлене хіміотерапевтичне відділення Подільського регіонального онкоцентру цьогоріч є знаковим об’єктом в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Великого будівництва» до 30-річчя Незалежності нашої держави. «Велике будівництво» змінює медичну інфраструктуру на краще. Оновлене відділення, в складі якого ще додаткових сорок ліжок для амбулаторного лікування хворих, до існуючих 360, створює сучасні, комфортні умови для пацієнтів. Це значно пришвидшить темпи їхнього лікування та дозволить зменшити інвалідизацію населення», – наголосила перший заступник голови ОДА Наталя Заболотна.

В хіміотерапевтичному корпусі зроблено:

• ремонт першого поверху будівлі - рентгенологічне відділення
• надбудову четвертого поверху – денний стаціонар з ліжками амбулаторної хіміотерапії
• надбудову мансардного поверху – це теж для хіміотерапевтичного відділення
• зведено нове перекриття та дах,
• встановлено новий ліфт,
• проведено роботи з утеплення стін та благоустрою території.

Проєкт Президента України «Велике будівництво» - працює для людей.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь