ГОРОДКІВСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повідомлення про намір здійснити зміну діючих тарифів на послуги водопостачання та водовідведення

Дата: 25.08.2021 16:49
Кількість переглядів: 2455

Фото без опису

Для абонентів Комунального підприємства  «Городківка-комунсервіс» Городківської сільської ради

На виконання Закону України від 09.11.2017 року  № 2189-VІІІ «Про житлово-комунальні послуги» зі змінами від 17.03.2020 року № 533-IX, постанови  Кабінету Міністрів від 01 червня 2011 року № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги»,  відповідно до Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності затвердженого  наказом Міністерства  регіонального розвитку, будівництва  та житлово-комунального господарства  України від 05 червня 2018 року №130, Комунальне підприємство  «Городківка-комунсервіс» Городківської сільської ради» інформує споживачів про намір здійснити зміну тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Діючі тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення населенню складають:

 водопостачання – 22,00 грн ( з ПДВ) для населення, 

 водовідведення – 11,00 грн ( з ПДВ) для населення.

На сьогоднішній день населенням відшкодовується лише 50% від фактичної собівартості послуг на централізоване водопостачання та водовідведення.

Прогнозований  середньозважений тариф на 2021рік за розрахунками підприємства   (грн./м3)

Необхідність зміни діючих тарифів пов’язана зі зростанням ціни на електроенергію, яка в загальному об’ємі витрат складає 21%, з 2,18103 до 2,94325 (35%), зростанням ціни на покупні комплектуючі вироби, та зростанням мінімальної заробітної плати з 4723,00 грн. на 6000,00 грн.( 27%).

Середній тариф, які виносяться на обговорення:

  • водопостачання -  46,00 грн./м3 ( з ПДВ); 
  • водовідведення – 16,00 грн./м3 (з ПДВ). 
  •  

Зміна тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення дозволить КП «Городківка-комунсервіс» стабілізувати фінансовий стан підприємства.

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб  приймаються впродовж 14 днів з дня публікації цього повідомлення виключно у письмовому та/або електронному вигляді за адресою: 24615, Вінницька обл., с. Городківка, вул. Благовіщенська, буд.51 або на електронну адресу в мережі Інтернет: gorodkivka2017@gmail.com

 

ОБГРУНТУВАННЯ

необхідності перегляду тарифівна послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення

Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про житлово-комунальні послуги» визначено повноваження органів місцевого самоврядування у частині встановлення економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги, у тому числі на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на території Городківської сільської ради надає КП «Городківка-комунсервіс».

З метою забезпечення відшкодування всіх економічно обґрунтованих витрат, пов’язаних з наданням послуг централізованого водопостачання та централізованого водовідведення перегляд тарифів та їх структури здійснюється уповноваженим органом щороку згідно постанови КМУ від 01.06.2011р. №869 (в редакції від 03.04.2019р. № 291)

Протягом року  відбувся ріст мінімальної заробітної плати на 27%:

  • з 01.01.2020 рік - 4723 грн.;
  • до 01.01.2021 рік - 6000 грн.;
  • зросла  ціна на електроенергію з 2,18103 грн. у 2020 році до 2,94325 грн. у 2021році (на 35%) та інші матеріали.

Виходячи з умов, в яких перебуває господарство, а також враховуючи підвищення тарифів на енергоносії, зростання цін на матеріально-технічні ресурси, зміну рівня мінімальної заробітної плати, перегляд тарифів на житлово-комунальні послуги та приведення їх до економічно обґрунтованого рівня, є об’єктивною необхідністю.

Перегляд тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення дозволить КП «Городківка-комунсервіс» стабілізувати фінансовий стан підприємства, підвищити якість надання послуг та рівень організації робіт у сфері централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Тарифи, які виносяться на обговорення

Середньозважений  тариф, який виноситься  на обговорення: 

Водопостачання

Водовідведення  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь