ГОРОДКІВСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про актуальні питання під час проведених зустрічей

Дата: 10.09.2021 13:35
Кількість переглядів: 860

В приміщенні Крижопільської ДПІ, 10 вересня 2021 року, під керівництвом уповноваженої особи ГУ ДПС у Вінницькій області Людмили Сузанської, за участі керівників структурних підрозділів ГУ ДПС у області Світлани Буги і Сергія Табана, відбулися зустрічі з керівниками та представниками фермерських господарств “Пустовіт А.В.”, “Мордванюк В.Н.”, “Мордванюк Г.М.”, “Русін П.І.”, “Русін М.М.”, “Нива”, “Олійник А.М.” з питань забезпечення додаткових надходжень до місцевих бюджетів, погашення податкового боргу, покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів та легалізації заробітної плати. Учасниками зустрічей обговорювались питання наповнення місцевих бюджетів територіальних громад, проблемні питання щодо сплати ПДФО, земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Особливу увагу приділено питанням виявлення і забезпечення додаткових надходжень до бюджету та погашенню податкового боргу. Зокрема, говорилося про те, що відповідно до п.п. 266.4.3 п.266.4 ст. 266 ПКУ, пільги зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, не надаються на об’єкти, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів, тобто, здаються в оренду / лізинг, або використовуються у підприємницькій діяльності, в т.ч. для реєстрації місцезнаходження суб’єкта ФГ, ТОВ, ФОП. Також, було звернуто увагу на питання сплати ПДФО та військового збору в повному обсязі із фактично виплачених доходів за оренду паїв; на правове врегулювання земельних відносин у сільському господарстві; на неприпустимості участі сільгоспвиробників в схемах ухилення від оподаткування, забезпечення повноти декларування зобов’язань та проведення розрахунків з місцевим бюджетом.  Крім того, посадовці зупинилися на питаннях легалізації заробітної плати, порядку офіційного оформлення найманих працівників. Користуючись нагодою Людмила Сузанська звернула увагу присутніх на переваги застосування програмних РРО, електронних сервісів ДПС та інших актуальних питань оподаткування. Зокрема розповіла про процедуру одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Під час заходу обговорювались питання, що цікавили учасників зустрічі в частині, переліку активів, що підлягають декларуванню, ставок збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, юридичних наслідків  неподання  одноразової (спеціальної) декларації тощо.

За результатами зустрічі, учасники висловили готовність долучитися до інформування громадян в частині декларування ними своїх активів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь