ГОРОДКІВСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обговорення щодо перейменування вулиці Терешкової в селі Городківка

Дата: 01.11.2021 09:39
Кількість переглядів: 982

 

На виконання вимог Законів України  «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та  «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», щодо заборони пропаганди символіки комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів, ліквідації символів комуністичного тоталітарного режиму, виконавчим комітетом Городківської сільської ради проводиться обговорення перейменування  вулиці  Терешкової в селі Городківка Тульчинського району, Вінницької області.

            Пропонуємо взяти участь в обговоренні цього питання і висловити свою думку щодо нової назви вулиці.

          Шановні жителі громади, чекаємо ваших пропозицій на електрону адресу сільської ради – SiliradaG@ukr.net до 22.11.2021.

Валентина Володимирівна Терешкова; народилась 6 березня 1937 року в РРФСР, льотчик-космонавт СРСР, перша у світі жінка-космонавт. Герой Радянського Союзу . Член ЦК КПРС у 1971—1990 роках. Народний депутат СРСР (1989—1991), депутат Верховної Ради СРСР 7—11-го скликань. Генерал-майор авіації у відставці. Депутат Державної думи Російської Федерації, заступник голови комітету Державної думи Федеральних зборів Російської Федерації федеративного устрою та місцевого самоврядування з 2011 року.

Політична діяльність

У 2014 — Терешкова, як депутат Держдуми РФ, проголосувала за анексію Криму та активно підтримувала подальшу війну з Україною.

У березні 2020 під час повторної чинної каденції президента Росії Путіна, запропонувала прибрати обмеження щодо кількості президентських термінів у Конституції РФ та обнулити термін після ухвалення поправок до Основного закону країни, заклавши в законі можливість для чинного президента знову обиратися на цю посаду вже відповідно до оновленої Конституції.

Підтримала війну проти України, голосувала за анексію Криму, підтримала війну в Сирії, символічно, разом з Йосипом Кобзоном відвідувала військову базу РФ, де разом де вони разом поставили свої автографи на фюзеляжі літака під час російських спецоперацій по підтримці режиму Асада, вбивству мирного населення, включаючи застосування хімічної зброї.

У 2020 була чи не єдиною ініціаторкою «обнулення» термінів президентства Путіна, наголошуючи на тому, що про це її «просив народ», згодом поправки затвердив конституційний суд та Путін, отримавши можливість бути президентом РФ до 2036 року.

Після її підтримки російської агресії проти України у багатьох українських містах вулиці на честь Валентини Терешкової були перейменовані.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь