ГОРОДКІВСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Працівники Вінниччини минулого року провели на оплачуваній ФССУ самоізоляції від COVID-19 13,4 тисячі днів

Дата: 07.02.2022 16:00
Кількість переглядів: 592

Аби зупинити поширення COVID-19 Фонд соціального страхування України оплачує українцям період самоізоляції після контакту з хворим на коронавірусну хворобу. Така допомога від Фонду фінансується у розмірі 50 % середнього доходу та 100 % – для медичних працівників.

Упродовж 2021 року застраховані особи Вінницької області були на самоізоляції під медичним наглядом 13,4 тисячі профінансованих за кошти ФССУ днів. У перший рік пандемії кількість днів самоізоляції, оплачених за кошти Фонду, сягала 12,2 тисячі.

Загалом за підсумками року управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області профінансувало проходження самоізоляції для 2,5 тис. застрахованих осіб на суму 2,4 млн гривень.

Допомога по самоізоляції фінансується ФССУ на підставі електронного лікарняного,  створеного із зазначенням причини непрацездатності «10 – Перебування в самоізоляції, обсервації під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СoV-2», або паперового лікарняного з причиною непрацездатності «Ізоляція від COVID-19».

ФССУ здійснює фінансування, починаючи з шостого дня, перші п’ять днів самоізоляції оплачуються роботодавцем. Для отримання виплати роботодавець працівника на підставі листка непрацездатності має оформити та подати заяву-розрахунок  – саме від дати її прийняття залежить дата фінансування допомоги.

Слідкувати за станом фінансування лікарняних, у тому числі по самоізоляції від COVID-19, можна онлайн у телеграм-каналі: https://t.me/socialfund.

За інформацією

 Управління виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування України

 у Вінницькій області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь