ГОРОДКІВСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УВАГА ВСІМ! Як діяти, якщо ви почули сигнал сирени?

Дата: 24.02.2022 08:43
Кількість переглядів: 1074

Фото без опису

Якщо ви почули довгі гудки (завивання сирен, гудків підприємств, інших сигнальних засобів) ЗНАЙТЕ – це попереджувальний сигнал "УВАГА ВСІМ!”

Шановні жителі Теплицької громади!

З метою запобігання травмуванню чи загибелі людей внаслідок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, надаємо порядок оповіщення та порядок укриття в захисних спорудах.

СИГНАЛИ ОПОВІЩЕННЯ ТА ДІЇ НАСЕЛЕННЯ

Для укриття населення від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру використовуються захисні споруди цивільного захисту Теплицької територіальної громади. Також мають бути використані для укриття населення підвальні приміщення житлових будинків, підприємств, установ і організацій. Власники таких споруд, у разі необхідності, повинні забезпечити вільний доступ населення для укриття.

Головний спосіб оповіщення населення про дії на випадок виникнення надзвичайних ситуацій – це передача повідомлення через мережу провідного мовлення (приватні будинки, квартири і зовнішні гучномовці), а також через мережі радіомовних станцій і телебачення, з автомобілів, оснащених гучномовцями.

Для привернення уваги населення в екстремальних випадках перед передачею інформації вмикаються сирени та інші сигнальні засоби.

ЗАПАМ’ЯТАЙТЕ! Сирени і переривчасті гудки інших сигнальних засобів означають сигнал цивільного захисту «УВАГА ВСІМ».

Фото без опису Почувши такий сигнал, негайно:

- увімкніть гучномовець, радіоприймач або телевізор і слухайте повідомлення центральних та місцевих органів виконавчої влади, їх структурних підрозділів з питань надзвичайних ситуацій.

- держіть всі засоби масової інформації постійно увімкненими впродовж всього періоду ліквідації надзвичайної ситуації.

Вислухавши повідомлення Ви повинен діяти без паніки і метушні у відповідності з отриманими вказівками.

Фото без опису ПОВІДОМЛЕННЯ ВКЛЮЧАЄ: інформацію про надзвичайну ситуацію, місце і час виникнення надзвичайної ситуації, територію (райони, масиви, вулиці, будинки тощо), яка потрапляє в осередки (зони) ураження, порядок дій за надзвичайних ситуацій, іншу інформацію.

КОЖНИЙ ГРОМАДЯНИНякий перебуває на роботі, повинен виконувати всі розпорядження керівника цивільного захисту суб’єкта господарської діяльності у відповідності з планом цивільного захисту, а також брати участь у проведенні аварійно-рятувальних робіт у складі формувань або за вказівками органів управління цивільного захисту.

ЯКЩО ГРОМАДЯНИН ПЕРЕБУВАЄ ВДОМА ПІД ЧАС ВИНИКНЕННЯ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ, ВІН ПОВИНЕН:

  • повідомити про отриману інформацію сусідів;
  • привести в готовність індивідуальні засоби захисту органів дихання і шкіри. За їх відсутності приготувати найпростіші засоби (повсякденний одяг, взуття, ватно-марлеві пов’язки, плівку тощо);
  • провести у квартирі (приватному будинку) протипожежні профілактичні заходи (вимкнути газ, водопостачання, електропостачання та інше), підвищити захисні властивості квартири: зачинити вікна, ущільнити їх;
  • уточнити місце найближчого укриття (підвальне приміщення) де можна укритися.

ЯКЩО СИГНАЛ ЗАСТАВ ВАС У ТРАНСПОРТНОМУ ЗАСОБІ, ГРОМАДСЬКОМУ МІСЦІ (магазині, на ринку тощо) уважно та спокійно вислухайте повідомлення, визначтеся щодо найближчого укриття і як найшвидше доберіться й укрийтеся в ньому.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь