ГОРОДКІВСЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про обмеження перебування дітей у вечірній час на вулицях, розважальних закладах та в закладах громадського харчування без супроводу дорослих

Дата: 02.02.2023 13:53
Кількість переглядів: 900

Служба у справах дітей нагадує, що з метою попередження злочинності як з боку дітей, так і проти них, стимулювання відповідальності батьків за виховання та розвиток дітей, у Городківській сільській раді затверджено графік профілактичних рейдів «Діти вулиці», «Нічне кафе» на 2023 рік.

Перший такий рейд проведено 27.01.2023 року спільно з представниками ВП № 1 Тульчинського РВП ГУНП у Вінницькій області. В ході рейду перевірено дотримання власниками розважальних закладів та закладів громадського харчування обмежень щодо відвідування їх неповнолітніми, проведено інструктаж представників торгових об’єктів про недопущення продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

Під час нічного рейду на вулиці після 22 години не було виявлено неповнолініх. У закладах громадського харчування були виявлені неповноліні особи, з якими проведено роз’яснювальну роботу щодо належної організації дозвілля.

Шановні батьки!

Законодавством України про охорону та захист прав дитини встановлено відповідальність за факти перебування дітей без супроводу дорослих у вечірній час в громадських місцях, а саме:

Закон України «Про охорону дитинства»:

Ст. 20-1. Особливості перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування.

Діти віком до 16 років з 22.00 до 6.00 години можуть перебувати у розважальних закладах, закладах громадського харчування лише в присутності батьків чи законного представника дитини.

Кодекс України про адміністративні правопорушення:

Ст.180-1. Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування.

Згідно зі ст. 255 КУпАП, протоколи про порушення ст. 180-1 КУпАП вправі складати працівники поліції.

Далі, справи про адмінправопорушення за перебування дітей у нічний час у розважальних закладах та закладах громадського харчування, розглядатимуть у суді (ст. 221 КУпАП). Посадових осіб підприємств, установ, організацій сфери розваг або громадського харчування очікує штраф у розмірі від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Шановні власники розважальних закладів!

Власники закладів сфери розваг, закладів громадського харчування та уповноважені ними особи зобов’язані вживати заходів щодо недопущення у такі заклади з 22.00 до 6.00 години дітей до 16 років без супроводження батьків, законних представників дітей. Також вони мають право з 22.00 до 6.00 години вимагати у відвідувача документів, що засвідчує особу.

Відтак, про що потрібно пам’ятати!

Дітям заборонено з 22:00 до 06:00 перебувати без супроводу батьків у громадських місцях!

Власники закладів розваг та громадського харчування з 22:00 до 06:00 години мають право вимагати у відвідувачів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку.

У разі виявлення дитини в розважальному закладі чи в громадських місцях (парки, вулиці, території шкіл та дитячих садків, дитячі та спортивні майданчики, бари, дискотеки, магазини з алкогольною продукцією тощо) у нічний час, буде притягнуто до адміністративної відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст. 184 КУпАП).Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь